We willen het beste voor onze kinderen, maar wat als je gewoon niet zeker weet wat echt het “beste” is als het om speelgoed gaat?

Denk er eens over na… Wanneer je speelgoed koopt voor een kind van wie je houdt, is de kans groot dat je in het willekeurige gangpad van een grote winkel (of op Amazon) belandt, overweldigd door de keuzes die voor je liggen. Bekijk hier de Mijn Hummeltje korting.

Vaak wordt duurzaam en tijdloos houten speelgoed over het hoofd gezien. We zijn al aan het huilen als we eraan denken….

Maar luister naar me. En nee, het is niet alleen de “knapperige dame” in mij die nu met je praat. Het is de  moeder in mij, want ik wil dat je speelgoed koopt dat veilig is, speelgoed dat  de tand des tijds zal doorstaan ​​en speelgoed waar je  kind nu en in zijn volwassen leven dol op zal zijn. Een van de beste aspecten van houten speelgoed van hoge kwaliteit is dat het ook dienst doet als erfstuk dat kan worden doorgegeven aan andere broers en zussen en zelfs aan toekomstige generaties.

Laten we dus de overstap maken naar plasticvrij speelgoed en klassiek houten speelgoed omarmen met een basisverpakking in plaats van de ‘benodigde batterijen’, de flitsende kleuren en de goedkope en dunne stukken die gedoemd zijn om eraf te vallen!

En hier is waarom…

Waarom houten speelgoed?

Oké, mam. Ken je dat ene Taylor Swift-nummer een paar jaar geleden elke 30 minuten op de radio? Over hoe zij en een jongen nooit uit de mode zullen raken? Nou, dat is hetzelfde idee rond houten speelgoed. Ze gaan nooit uit de mode.

Daarom is er ZELDZAAM een grote commerciële hype rond houten speelgoed, omdat er al generaties lang van wordt genoten. Ze zijn geen snelle geldklopperij die je elk seizoen weggooit en vervangt, zoals alle plastic rages die elk jaar in nieuwe producten worden begraven. Eerst was het Shopkins, nu is het LOL Dolls, en wat brengt de toekomst voor de plastic speelgoedmarkt? Wie weet. En eerlijk gezegd, wat maakt het uit?

Er zijn veel redenen waarom houten speelgoed beter is (niet alleen voor je kind, maar ook voor het milieu):

  • Ze gaan lang mee en zijn duurzamer.
  • Ze veroorzaken minder afval dan plastic speelgoed.
  • Ze zijn biologisch afbreekbaar. Bij Smiling Tree Toys vinden wij dit zo belangrijk! Daarom gebruiken we het beste in Amerikaans hardhout, voornamelijk esdoorn, kersen en walnoot. We gebruiken waar mogelijk FSC-gecertificeerd (duurzaam geoogst) of lokaal geteeld hout voor al onze bijtringen, rammelaars, houtblokken en al ons speelgoed. (Kanttekening, in de geest van volledige transparantie: sommige van onze decorstukken zijn gemaakt van houtfineer met een kern van vezelplaat. Dit is een materiaal dat we zorgvuldig inkopen bij de groenste productie in de VS, zodat we er zeker van zijn dat het een veilige en groene materialen voor uw kinderen en de aarde.) We gebruiken niet-giftige houtlijm op speelgoed dat moet worden gemonteerd, en de organische afwerking van ons speelgoed is 100% veilig en eetbaar. 
  • Ze zijn veiliger voor uw kinderen. De waarheid is dat milieuvriendelijk houten speelgoed van goede kwaliteit geen PVC, ftalaten of soortgelijke chemicaliën bevat die in plastic speelgoed worden gebruikt. Nu zeg ik niet dat al het houten speelgoed veilig is, dus je moet je uiterste best doen en op de hoogte zijn van chemisch behandeld hout van lage kwaliteit. Sommige houten speelgoed zijn gemaakt van multiplex vol giftige lijmen en formaldehyde.

Houten speelgoed is goedkoop voor hoge kwaliteit

Wil je je tenen in milieuvriendelijke grond dompelen? Dan kun je met massief houten speelgoed precies dat doen (zelfs als je een klein budget hebt). Bij Smiling Tree Toys maken we houten speelgoed tegen betaalbare prijzen, en we werken ook samen met  Trees for the Future omdat we geloven in het bewust creëren van hoogwaardig, natuurlijk houten speelgoed dat daadwerkelijk iets teruggeeft aan de aarde.

Bovendien kan minder meer zijn. Wij zijn van mening dat minder hoogwaardig, duurzaam speelgoed beter is dan talloze goedkope, plastic, breekbare speelgoed dat nooit lang meegaat. Laten we ons concentreren op het maken van herinneringen met onze kinderen, op leren en lachen en groeien met hen in plaats van allemaal. de. spullen. de grote corporate merken willen dat je gelooft dat je kinderen een gelukkige jeugd nodig hebben.