Natuurlijke vezels, synthetische vezels, hoogpolig, laagpolig, rond, vierkant, rechthoekig – er zijn zoveel verschillende soorten vloerkleden om uit te kiezen! Een vloerkleed kan niet alleen dienen als decoratief element in een kamer, maar kan ook functioneren als een geluiddemper, warmte-isolator en bescherming van de vloer.

Een hoogpolig vloerkleed is het type carpets waarbij de pool (de vezels die omhoogsteken) langer is dan bij een laagpolig vloerkleed. Dit geeft het vloerkleed een zacht en luxueus gevoel. Hoogpolige vloerkleden zijn ideaal voor gezellige kamers zoals de woonkamer of slaapkamer, waar je lekker wilt ontspannen en genieten van comfortabele vloerbedekking.

Een rond vloerkleed kan een mooie toevoeging zijn aan een kamer met harde, rechte lijnen. Door de ronde vorm kan het vloerkleed een gevoel van zachtheid en organische beweging toevoegen aan een ruimte. Een rond vloerkleed kan vooral mooi zijn onder een ronde salontafel of onder een hanglamp.

Als het gaat om materiaal, hebben vloerkleden gemaakt van natuurlijke vezels zoals wol of katoen vaak een warme en comfortabele uitstraling. Synthetische vezels, zoals polyester of nylon, zijn duurzamer en kunnen beter bestand zijn tegen vlekken en slijtage. Het is belangrijk om na te denken over het gebruik van de kamer bij het kiezen van het materiaal van het vloerkleed.

Het kiezen van het juiste vloerkleed kan een lastige taak zijn, maar het kan ook een geweldige manier zijn om een persoonlijk tintje toe te voegen aan een kamer. Of je nu gaat voor hoogpolig, laagpolig, rond of vierkant, er is een vloerkleed dat past bij jouw stijl en de behoeften van de kamer.